• Početna>
  • Vesti>

Od danas prijave za subvencije države za kupovinu stana po osnovu rođenja deteta

Zainteresovana lica od danas mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta.

Zahtevi sa pratećom dokumentacijom podnose se preko nadležnog organa jedinice lokalne samouprave u roku od godinu dana od dana rođenja deteta.

Po prijemu zahteva, jedinica lokalne samouprave zahteve za ostvarivanje prava sa potrebnom dokumentacijom dostavlja nadležnoj komisiji koja donosi rešenje o dodeli novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta.

“Lokalna samouprava u Kosovskoj Mitrovici je dobila dopis koji je upućen iz resornog Ministarstva o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje ovog prava tek juče, tako da će se narednih dana biti detaljno razrađen postupak prijavljivanja i dodeljena nadležnosti službi koja će biti zadužena za to”, saznali smo u Odeljenju za društvene delatnosti – službi dečije zaštite opštine Kosovska Mitrovica. Dodaju da će javnost blagovremeno biti obaveštena o detaljima prijavljivanja

Vlada za svaku budžetsku godinu donosi posebnu odluku kojom utvrđuje iznos novčanih sredstava za ostvarivanje prva na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, a odlukom za ovu godinu maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti je 20.000 evra.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto RTV

Comments

Pročitaj još