• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ne znam kolika je opasnost da Kosovo postane član NATO-a, ali nije naivno

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da ne može u ovom trenutku da proceni koliko je realna opasnost da Kosovo postane član NATO-a, što je plasirano iz Prištine kao zahtev, ali da situacija nije “ni malo naivna”, i da je za tu ideju čuo pre oko pola godine od srpskih bezbednosnih službi.

“Bez obzira da li će još neko priznati Kosovo kao nezavisno, mi ostajemo da se držimo međunarodnog javnog prava i vodimo brigu o svom teritorijanom integritetu”, rekao je danas Vučić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji nove fabrike kompanije “Wacker Neuson” u Kragujevcu.

Vučić je ovo izjavio povodom zahteva kosovske predsednice Vjose Osmani, iznetom u Ankari, da se Kosovo što hitnije primi u NATO.
Vjosa Osmani je u Turskoj izjavila da “Kosovo i Bosna i Hercegovina moraju što pre da postanu članice Severnoatlantske alijanse, posebno posle krize u Ukrajini”, prenosi Gazeta ekspres izjavu Osmanijeve.

Povodom zahteva Prištine da Kosovo bude primljeno u NATO,Vučić je naveo da je to ideja albanskih lobista, nekih političara iz Evropske unije i Amerike, kako bi naterali zemlje iz EU, članice Alijanse koje nisu priznale Kosovo, da to urade.

Prema njegovim rečima, to bi možda bio nekima “lagani izgovor” da kažu da moraju da priznaju Kosovo jer nemaju drugi izlaz, i da ne mogu protiv toga.

“To bi bio pokušaj da nas stave pred svršen čin, da nam kažu samo ste vi ostali da priznate nezavisnost Kosova”, rekao je Vučić.

Izvor Beta

Foto Tanjug

Comments

Pročitaj još