Petković: Održavanje izbora na KiM 3. aprila presudno

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je za Srbiju održavanje izbora 3. aprila na KiM od presudnog značaja, kao i da uskraćivanje prava Srbima da glasaju na tim izborima može imati nesagledive posledice.

Petković je naglasio da je pitanje glasanja osnovno ljudsko pravo, koje Aljbin Kurti pokušava da uskrati srpskom narodu, kao i sva druga prava koje im pripadaju.

“Nećemo slepo posmatrati to što se dešava na KiM, mi smo više puta upozoravali međunarodnu zajednicu, na kojoj je odgovornost, da izvrše pritisak na Aljbina Kurtija i Prištinu da se izbori održe 3.aprila. Sasvim je jasno da, ukoliko ne bude izbora 3. aprila, neće više biti nikakvih prištinskih izbora na severu KiM. Imaćemo nesagledive posledice”, izjavio je Petković.

Povodom 14 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, Petković je rekao da je reč o protivpravnom aktu nasilja koji je samim tim neprihvatljiv za Srbiju, ali i za, kako je naveo ” veći deo čovečanstva”.

“Za nas je to akt nasilja i protivpravni akt otcepljenja od Srbije, zato je ta nezavisnost neprihvatljiva. Veći deo čovečanstva ne priznaje nezavisnost Kosova, kao što ni veći broj zemalja članica UN ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova”, istakao je Petković za Televiziju Tanjug.

Izvor: Tanjug, Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Comments

Pročitaj još