• Početna>
  • Vesti>

Državljanima Albanije dozvoljeno pet godina boravka na Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljaj Svečlja podelio je prve boravišne dozvole sa rokom važenja od pet godina državljanima Albanije, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako navode, sporazum o boravišnim dozvolama sa Albanijom je potpisan kako bi se pojednostavile procedure i olakšao život građana Kosova i Albanije.

“Na osnovu bilateralnog međunarodnog sporazuma sa Republikom Albanijom, radi olakšavanja procedura i uslova za dobijanje dozvole za privremeni boravak koji je potpisan 26.11.2021. godine na zajedničkoj sednici dveju vlada u Elbasanu, danas su podeljene prve boravišne dozvole sa rokom važenja od pet godina “, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

Ovim sporazumom žitelji Kosova i Albanije dobijaju privremenu boravišnu dozvolu sa rokom važenja od pet godina (do sada je to bilo sa rokom važenja od godinu dana i građani su morali da apliciraju svake godine) i značajno su olakšani kriterijumi za dobijanje boravišne dozvole, sa samo jednom putnom ispravom i izjavom o adresi i značajnim smanjenjem uslužnih tarifa.

Izvor Kim

Foto (Srbija danas.rs)

Comments

Pročitaj još