• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Opština Sokolac priključila se projektu “Spojimo decu KiM i Republike Srpske”

Opština Sokolac prihvatila je deseti jubilarni projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji će se realizovati od 25. juna do 03. jula, nakon završetka ove školske godine. saopštio je predsednik Odbora za Pomoć KiM Milorad Arlov.

“Do promene termina dolaska dece sa Kosmeta koji smo planirali od 18. do 26. juna došlo je radi produžetka školske godine u Srbiji i na Kosovu i Metohiji do 24. juna. Zahvaljujemo se opštini Sokolac i načelniku Milovanu Bjelici, jer je ovo prvo učešće opštine Sokolac u ovom posebnom i velikom humanom projektu našeg Odbora”, kaže Arlov.

Prijave za učešće traju do 28. februara i do sada su, kako kaže, učešće Odboru dopisom i odlukom potvrdili Gradiška i Trebinje, opštine Pelagićevo i Sokolac, koji će ugostiti srpsku decu sa Kosova i Metohije.

“Dobili smo još sigurne najave za učešće u ovom projektu od grada Prijedora, opštine Srebrenica, Prnjavor i Šamac. Grad Banja Luka i više lokalnih zajednica širom Srpske provodi po školama anketu za učešće. Verujemo da će do kraja februara mnoge lokalne zajednice iz Srpske uzeti učešće u ovom posebnom i velikom projektu kojim je do sad sa Kosova i Metohije  od 2012.godine u 34 lokalne zajednice Republike Srpske boravilo po sedam dana oko 5.000 srpske dece školskog uzrasta u pratnji oko 500 prosvetnih radnika”, navodi Arlov.

Ove godine, ovim desetim jubilarnim projektom, uz srpsku decu sa Kosova i Metohije biće obuhvaćeno oko 40 srpske dece iz Gline sa Banije iz Hrvatske iz zemljotresom porušenih kuća. Projektom će, kao i prethodnih godina biti obuhvaćena deca sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica.

“Naš Odbor zahvaljuje  lokalnim zajednicama, posebno osnovnim školama i porodicama širom Republike Srpske i pozivamo sve koji mogu da podrže ovaj deseti jubilarni projekat kao i naš najveći projekat izgranja i opremanje Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosoovskoj Mitrovici koga smo izgradili i sad opremamo za 164 dece i maldih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” koje ih je okupilo”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još