• Početna>
  • Vesti>

Turistička organizacija Gračanice učestvovala na 3. Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Turistička organizacija Gračanice odazvala se pozivu predsednika zavičajnog udruženja sa Kosova i Metohije “Vidovdan” prof. dr Zdenka Tomića i sekretara udruženja Ivice Lukića, i u nedelju 13. februara 2022. godine,nastupajući na njihovom štandu,učestvovala po prvi put  na Sajmu zavičaja u Novom Sadu.

Turistička organizacija Gračanica je zavičaj, srpske običaje, tradiciju, kulturu,proizvode karakteristične za naše podneblje i svoju turističku ponudu predstavila putem promotivnog materijala, kao i izlaganjem suvenira lokalnih proizvođača sa teritorije opštine Gračanica, što je doprinelo da štand TOG-a bud veoma posećen i zapažen na sajmu zavičaja.

Štand TOG-a posetio je glavni organizator sajma, direktor fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu g. Duško Ćutilo, gde je o turističkim sadržajima razgovarao sa direktorkom TOG-a, Sandrom Đokić.

Direktorka TO Gračanice imalaje priliku da razgovara i sa Nemanjom Zavišićem, potpredsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i sa predsednikom udruženja građana kosovsko – mitrovačkog okruga, Radomirom Rojevićem.

Sajam predstavlja dobru priliku da se na jednom mestu okupe ideje stvaralaštva i predstave potencijali srpskog naroda, priliku za susrete predstavnika organizatora, institucija i udruženja i podstiče važne aktivnosti usmerene ka očuvanju i negovanju kulturne baštine srpskog naroda.

Izlagači i učesnici sajma imali su priliku da uživaju i u celodnevnom kulturno -umetničkom programu najboljih folklornih ansambala, vokala i muzičara u regionu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još