• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa Hovenijerom: Rešiti otvorena pitanja, kako bi napredovali kao otvoreno društvo

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefrijem Hovenijerom, sa kojim je razgovarao o uslovima za povratnike, formiranju Zajednice srpskih opština i bezbednosnoj situaciji.

”Bolji uslovi za povratnike i veća posvećenost ostalih institucija kada je u pitanju proces povratka, neophodno formiranje Zajednice srpskih opština, rešavanje svih otvorenih pitanja putem dijaloga, jer je to jedni put ka boljitku, kao i realizacija svih preuzetih obaveza, je nešto na čemu insistiramo i nešto od čega nećemo odustati” rekao je Rakić.

On je na sastanku istakao i da manjinske zajednice na Kosovu ne traže ni manje ni više, od onog što im pripada i dodao da ta prava apsolutno nikog ne ugrožavaju.

”Kada budemo rešili pitanje bezbednosti, jer i sami znate da su se u kratkom vremenskom periodu desila nekoliko napada na srpske crkve i kada budemo uspeli da obezbedimo bolji ekonomski položaj za manjinske zajednice, rešićemo mnoge probleme” naveo je Rakić.

Na prvom sastanku dvojice zvaničnika od preuzimanja mandata ambasadora Hovenijera ove godine bilo je i reči o predstojećim izborima 3. aprila.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Comments

Pročitaj još