• Početna>
  • Vesti>

Livađe: Obijena i opljačkana prodavnica Slaviše Mihajlovića

Nepoznati počinioci su tokom prošle noći obili prodavnicu Slaviše Mihajlovića u Livađu, izvršili premetačinu i odneli izvesnu sumu novca. Mihajlovići su po treći put na meti lopova.

Vlasnik prodavnice Slaviša Mihajlović kaže da mu prvi put obijaju prodavnicu, dok mu je dva puta opljačkana porodična kuća u Gračanici.

„Plašim se za svoju bezbednost. Šteta koja je načinjena sinoć u objektu je oko 1.200 do 1.300 evra. Prvi put kada su mi obili kuću, odneli su 10.200 evra i zlatni nakit“, rekao je on.

U centru Livađa postoje dve sigurnosne kamere. Mihajlović je kazao da im nije tražio pristup.

„Policija je bila korektna, potrudili su se da odrade svoj posao. Ne znam da li će biti nekih rezultata, a nije ih bilo ni prvog, ni drugog puta. Sada nisam tražio pristup kamerama koje se nalaze u centru sela, međutim, oni su s tim upoznati. Tražio sam pristup kamerama kada su mi obili kuću u Gračanici, oni su navodno te kamere pogledali, ali nikakav izveštaj nisam dobio da su priveli nekoga pravdi“, zaključio je on.

Miloš Stanković iz Livađa kaže da se do sada nije plašio za svoju bezbednost. Pošto su krađe sve učestalije, rekao je da mu nije svejedno, „jer se ne zna se koje će domaćinstvo sledeće biti na meti lopova“.

„Policija samo kažnjava nedužne ljude, video sam jutros šta se desilo, bila je tu policija. Došli su samo da odrade njihov posao. Nisam siguran u policiju“, kazao je on.

Kako je ekipa RTV Kim saznala od stanovnika Livađa, tokom prošle noći je u ovom selu obijena i jedna kuća. Međutim, njeni vlasnici, kao ni predsednica sela Mirjana Stojanović o tome nisu želeli da govore pred kamerama.

RTV Kim je pokušala da sazna više detalja o ovom slučaju od komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, ali do objavljivanja ove vesti on nije odgovarao na upućene telefonske pozive.

U selu Livađu, koje se nalazi na teritoriji opštine Gračanica, trenutno ima oko 140 srpskih kuća u kojima živi više od 400 stanovnika.

Izvor i foto: Kim

Comments

Pročitaj još