• Početna>
  • Vesti>

Do kraja februara novi sastanak u Briselu radi dogovora o tablicama

Foto: Kim

Radne grupe Kosova i Srbije trebalo bi do kraja februara da se sastanu po peti put u Briselu kako bi pronašle trajno rešenje po pitanju registarskih tablica. Ostalo je mesec dana do isteka šestomesečnog dogovora o nalepnicama i postoji umereni optimizam da će biti postignut novi dogovor.

U Vladi Kosova očekuju konačno rešenje po evropskim standardima i modelima. Iz Evropske unije, takođe poručuju da je prethodni sastanak radnih grupa rezultirao sa više jasnoće o opcijama i mogućim ishodima.

Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu je rekao da je na poslednja četiri sastanka razgovarano o predlozima modela rešenja koji će biti prihvatljivi za obe strane.

“Do sada su se radne grupe sastajale četiri puta. Tokom ovih sastanaka razgovarano je o predlozima i argumentovani su različiti modeli rešenja koji bi bili prihvatljivi za obe strane. U narednim nedeljama i mesecima očekujemo održavanje novih sastanaka u cilju konačnog rešenja po evropskim standardima i modelima”, kazao je on.

Portparol EU Peter Stano je naveo da se radne grupe redovno sastaju.

“Četvrti sastanak Radne grupe za registarske tablice je održan 28. januara 2022. godine. Konkretna i detaljna diskusija o pronalaženju trajnog rešenja za pitanje registarskih tablica stvorila je više jasnoće o mogućim opcijama i rezultatima za promovisanje i garantovanje efektivnog i mirnog slobodnog kretanja građana u regionu. Radna grupa se redovno sastaje kako bi predstavila konkretne nalaze u roku od šest meseci od prvog sastanka 21. oktobra 2021. Radna grupa će se ponovo sastati ovog meseca”, rekao je on.

Izvor Kosova Press, Radio Mitrovica sever

Foto Kim

Comments

Pročitaj još