• Početna>
  • Vesti>

Stano: Potrebna spremnost obe strane za konkretne pomake

Portparol EU, Peter Stano, kaže da se u Briselu trenutno radi na agendi i mogućim rezultatima sledećeg sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, ali i napominje da je preduslov za novu rundu razgovora spremnost obe strane da se dogovore oko konkretnih pozitivnih pomaka.

On ističe da je i u Beogradu i Prištini pokazana spremnost za napredovanjem u dijalogu, ali “sporije nego što to EU i SAD žele”.

“Mi pozdravljamo spremnost predsednika Vučića i premijera Kurtija da dođu u Brisel na sledeću rundu dijaloga na visolkom političkom nivou. EU je spremna da organizuje takav sastanak čim strane pokažu spremnost da se dogovore o konkretnim pozitivnim rezultatima koji će doneti dobrobit građanima i pokrenuti proces napred”, rekao je Stano.

Stano je rekao i to da su obe strane tokom sastanka sa Lajčkom i američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom pokazale posvećenost dijalogu i spremnost da se krene napred, “doduše sporije nego što zemlje članice EU i SAD to žele”.

On EU dodaje da se u organizaciji nove runde dijaloga Beograda i Prištine radi na planiranju razgovora na nivou glavnih pregovarača, tako i na nivou lidera.

Izvor: Radio Mitrovica sever / Tanjug

Foto: N1

Comments

Pročitaj još