• Početna>
  • Vesti>

Republika Srpska ne zaboravlja decu sa Kosova i Metohije

Odbor za pomoć Srbima na KiM,  iz Republike Srpske i ove godine obezbedio je paketiće za decu sa Kosova i Metohije.

Roditelj, deca i mladi iz Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici ne kriju zahvalnost i ističu da za sve njih ovi paketići puno znače. Ono što predstavlja istinsku sreću je saznanje da neko misli na njih i da nisu zaboravljeni.

“Centar ima 164 člana, brojka je velika ali je Odbor obezbedio paketiće za svako dete. Veliko im hvala zbog toga!”, rekla je član Udruženja Ivana Rakić.

Svetlana Jovanović, takođe, član Udruženja kaže da predsednik Odbora Milorad Arlov nikada ne zaboravlja decu u ovom Centru, i u dobru i u zlu uvek je spreman da pomogne.

Kao i prethodnih godina Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske obezbedio je paketiće za sve korisnike centra “Podrži me”.

U video poruci Arlov kaže da na ovaj način toj deci čestitaju praznike. Učenici iz svih škola u Republici Srpskoj su učestvovali u pripremanju paketića.

“Paketiće smo uručili i deci iz sela Banje, Suvo Grlo i Crkulež. Paketiće je dobilo i desetoro dece porodice Vuković, zatim deci na pedijatriji u KC u Kosovskoj Mitrovici. Paketiće će dobiti i stotinjak dece u Gnjilanskom kraju. Naš Odbor nikada ne zaboravlja srpsku decu na KiM. Svima čestitam Novu godinu, a građanima Kosovske Mitrovice hvala na gestu sa zastavom, bilo je jepo i u Republici Srpskoj. Srpski narod pokazuje da ne zaboravlja svoje praznike”, istakao je Arlov.

U Udruženju “Podrži me” ističu da im je za pet godina postojanja jedna od najvećih podrški pružena od prijatelja iz Republike Srpske.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još