Uručenje 4 hiljade paketića, dar studenata iz cele zemlje

Više od 4.000 novogodišnjih paketića, sa hranom, biće uručeno danas deci sa Kosova i Metohije, izjavila je danas predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić koja je deo humanitarne akcije “Studenti za decu Kosmeta”.

Ona je rekla da su studenti iz cele Srbije tokom novembra i decembra prošle godine sprovodili različite akcije, poput karaoka, takmičenja i kvizova uz pomoć kojih su prikupljeni slatkiši i slaniši za mališane sa KiM.

U akciju, koju je pokrenuo Univerzitet u Kragujevcu, uključeni su i svi Univerziteti u Srbiji, odnosno Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

“Ove godine skupili smo rekordan broj paketića – 4.119, koji će im biti uručeni danas uoči Srpske nove godine. Zaista se radujemo što sve veći broj studentskih organizacija i studentskih parlamenata učestvuje u akciji, iako je pandemija”, rekla je Smiljanić za Tanjug i izrazila nadu da će se tako nastaviti i u narednim godinama.

Iz Studentskog parlamenta prištinskog univerziteta su u saopštenju koje su dostavili našoj redakciji naveli da će se podela paketa obaviti danas i u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 11 časova

Izvor: Tanjug, Radio Mitrovica sever

foto tanjug

Comments