• Početna>
  • Vesti>

Uručenje 4 hiljade paketića, dar studenata iz cele zemlje

Beograd, 12. januara 2022 - Od 3. do 9. januara u Studentskoj poliklinici u Beogradu, na kovid je testirano vise od 600 studenata, a kod cak 340 potvrdjen je pozitivni nalaz. Prema recima predsednice SKONUS-a Margarete Smiljanic, sve je veci broj inficiranih studenata, ali i vakcinisanih kojih je trenutno oko 16.000 u Studentskoj poliklinici. FOTO TANJUG/RADE PRELIC/bs

Više od 4.000 novogodišnjih paketića, sa hranom, biće uručeno danas deci sa Kosova i Metohije, izjavila je danas predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić koja je deo humanitarne akcije “Studenti za decu Kosmeta”.

Ona je rekla da su studenti iz cele Srbije tokom novembra i decembra prošle godine sprovodili različite akcije, poput karaoka, takmičenja i kvizova uz pomoć kojih su prikupljeni slatkiši i slaniši za mališane sa KiM.

U akciju, koju je pokrenuo Univerzitet u Kragujevcu, uključeni su i svi Univerziteti u Srbiji, odnosno Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

“Ove godine skupili smo rekordan broj paketića – 4.119, koji će im biti uručeni danas uoči Srpske nove godine. Zaista se radujemo što sve veći broj studentskih organizacija i studentskih parlamenata učestvuje u akciji, iako je pandemija”, rekla je Smiljanić za Tanjug i izrazila nadu da će se tako nastaviti i u narednim godinama.

Iz Studentskog parlamenta prištinskog univerziteta su u saopštenju koje su dostavili našoj redakciji naveli da će se podela paketa obaviti danas i u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 11 časova

Izvor: Tanjug, Radio Mitrovica sever

foto tanjug

Comments

Pročitaj još