• Početna>
  • Vesti>

Rukovodstvo Opštine Gračanica osudilo upad pripadnika specijalne jedinice kosovske policije u zgradu opštine

Rukovodstvo opštine Gračanica predvođeno predsednicom opštine Gračanica prof. dr Ljiljanom Šubarić najoštrije je osudilo upad pripadnika specijalne jedice kosovske policije u zgradu opštine Gračanica, koij su bili pod punom ratnom opremom i naoružani dugim cevima i fantomkama.

“Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda specijalci Kosovske policije upadaju u zgradu opštine brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja, koji je pritom pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru, o čemu svedoči i medicinska dokumentacija” navodi se u saopštenju.

Radnici opštine Gračanica ali i celokupno stanovništvo na teritoriji opštine Gračanica veoma je uznemirila vest o ovom najnovijem teroru kosovskih specijalaca, posebno u vreme kada se srpski narod u Gračanici priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine nego i velikog verskog praznika.

“Ovo je pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama, koje bi trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost. Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano i ovakvi licemerni i nedemokratski napadi na instituciju, koja je u službi svih građana neće nas pokolebati da nastavimo putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru” navodi se u saopštenju.

Opština Gračanica poziva sve relevantne međunarodne institucije, ambasade da osude ovaj najnoviji napad na demokratiju, a KFOR da pojača prisustvo na terenu, kako bi, kako se navodi, stanovništvo u opštini Gračanica zaštitio od mogućih novih provokacija policije.

Opština Gračanica još uvek nema povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima ove akcije kosovskih specijalnih jedinica.

Oni su pozvali građane da ostanu smireni i suzdržani, te da ne nasedaju na eventualne provokacije, kako bi svi u miru dočekali pravoslavnu Novu godinu.

“Ovakvi pritisci neće nas pokolebati da sačuvamo svoj identitet, veru i tradiciju” zaključuje se u saopštenju Opštine Gračanica.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kim

Comments

Pročitaj još