• Početna>
  • Vesti>

RIK spreman za referendum na Kosovu: Čekamo obaveštenje

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je večeras da je RIK tehnički spreman da na 140 biračkih mesta na teritoriji Kosova i Metohije organizuje glasanje na referendumu, ali je podsetio da to zavisi od obaveštenja u vezi sa bezbednosnim uslovima.

“Takva je bila praksa i ranije. Mi još čekamo obaveštenje od nadležnih državnih organa o tome da li su ispunjeni svi bezbednosni uslovi za održavanje referenduma. Očekujemo da odmah po dobijanju obaveštenja preduzmemo sve radnje”, rekao je Dimitrijević odgovarajući na pitanje članova RIK-a da li postoji plan da se građanima na teritoriji KiM omogući glasanje.

RIK je večeras usvojio predlog za donošenja dopunskih rešenja o imenovanju članova i zamenika članova glasačkih odbora za sprovođenje glasanja na republičkom referendumu, 16. januara.

Dimitrijević je naveo da je u proteklih dva dana stiglo 608 ispravnih predloga koji se imenuju na predlog predsednika Narodne skupštine.

Vučić: Videćemo, razgovaram sa svima

“Videćemo, razgovaram sa svima, juče i danas”, rekao je večeras na RTS predsednik Srbije upitan da li će biti promenjena odluka o glasanju srpske zajednice na Kosovu.

Izvor: Tanjug, Fonet, Kim

Foto: Radio Mitrovica sever, arhiva

Comments

Pročitaj još