• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: U Gračanici smo bili podrška inspektorima

Foto: Kosovska policija

U vezi policijske akcije u Gračanici, Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kome se ulazak policije u zgradu Opštine, objašnjava kao davanje podrške lokalnim inspektorima u obavljanju njihove dužnosti.

“U cilju pravilnog informisanja javnosti i medija u vezi sa akcijom u Opštini Gračanica, obaveštavamo vas da je na toj lokaciji Policija Kosova, po službenoj dužnosti, samo pomagala inspektorima u vršenju njihovih dužnosti, a u vezi su sa sprovođenjem mera protiv pandemije kovid-19″, navodi se u saopštenju, uz napomenu da policija “deluje tamo gde postoje informacije o nepoštovanju mera protiv pandemije”.

U saopštenju se dodaje da je Agencija za hranu i veterinu, uz pomoć Kosovske policije, tokom novogodišnjih praznika i u prve dve nedelje ove godine, povećala kontrolu i sprovela oko 2.000 inspekcijskih nadzora širom Kosova.

Tom prilikom, kako se dodaje u daljem tekstu, izrečeno je 300 kazni privrednim subjektima, a 75 ugostiteljskih objekata je zatvoreno. Nije eksplicitno navedeno kakve to ima veze sa inspektorskom intervencijom u zgradi lokalne samouprave

U saopštenju se takođe ističe da su samo sinoć, u prištinskom regionu, izrečene 172 kazne zbog nepoštovanja antikovid mera.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još