• Početna>
  • Vesti>

Specijalci kosovske policije upali u zgradu opštine u Gračanici

Više naoružanih pripadnika specijalne jedinice policije upalo je u zgradu opštine u Gračanici, zahtevajući proveru da li se u njoj proslavlja pravoslavna nova godina, preneli su RTS-u opštinski zvaničnici.

Opštinski zvaničnik iz Gračanice rekao je za RTS  da su specijalci “došli u više vozila, sa dugim cevima, ušli su u zgradu opštine sa namerom da provere da li se u zgradi nešto slavi”.

“Povod da posumnjaju da se nešto slavi imali su u najavi dočeka pravoslavne nove godine, zakazanog za sutra u centru Gračanice na otvorenom”, naveo je opštinski zvaničnik.

Dodao je da se upad dogodio nešto pre 19 časova, a sumnjivo im je bilo i to što su svetla na jednom spratu zgrade bila upaljena.

“Proverili su, nisu videli ništa neobično sumnjivo i otišli su”, preneo je opštinski zvaničnik za RTS

Doček srpske Nove godine u Gračanici biće od 16 do 21.30, uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju. Najavljen je i nastup Di-džej-eva kao i vatromet.

Organizatori  najavljuju da će obeležavanje Srpske Nove godine biti organizovano uz poštovanje epidemioloških mera, te da će inspekcijski organi vršiti kontrolu na terenu.

Iz opštinske uprave su preneli da su dobili dozvolu vlade u Prištini  za organizaciju sutrašnje svečanosti na otvorenom.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još