• Početna>
  • Vesti>

Novinari i ostali da ’’obuku događaje’’ dok prate sednicu Vlade Kosova

U Prištini će danas od 10.00 časova biti održana sednica Vlade Kosova. “Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade”, piše u pozivu dostavljenom medijima.

Najava za današnji događaj u Prištini ne bi bila neobična da nema čudnog zahteva.

Medijima je najpre još jednom skrenuta pažnja da “događaj koji se održava u zgradi vlade mogu pratiti samo novinari, snimatelji i fotografi koji su akreditovani i imaju akreditacione kartice”, što je potpuno normalno.

Međutim, potom u pozivu sledi deo koji se tiče opšte situacije sa korona virusom.

“Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da nose zaštitne maske i obuku događaje koji se održavaju u zgradi vlade”. (Foto u galeriji)

Kao i obično, greška je u prevodu, a ispravan bi mogao da glasi: “Od novinara, snimatelja i fotografa takođe se traži da budu opremljeni zaštitnim maskama i da ih stave dok prate događaje koji se održavaju u zgradi vlade”.

Nemoguće situacije sa neadekvatnim, ponekad smešnim, ali gotovo uvek pogrešnim, prevodom ili njegovim potpunim izostankom decenijama se dešavaju i tolerišu kosovskim institucijama na svim nivoima.

Podsetimo još jednom, albanski i srpski jezik su zvanični jezici na Kosovu.

Izvor i foto: Kim

Comments

Pročitaj još