• Početna>
  • Vesti>

Sud presudio u korist Novaka, odbijen zahtev za ukidanje vize

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji i ukidanju vize Novaku Đokoviću.

Kako se navodi, Đokovićevi advokati izneli su žalbu na odluku Vlade, argumentovano su odbranili i potvrdili da je najbolji tensier sveta imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudija Entoni Keli presudio u njegovu korist.

Odlučeno je da mu se plate troškovi i da mu se vrati pasoš i svi lični dokumenti.

Đoković će biti pušten iz imigracionog pritvora u roku od pola sata, a sud je istakao da je odluka Vlade da teniskoj zvezdi ukine vizu za ulazak u zemlju “nerazumna”.

Advokati federalne Vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju Australije zadržava pravo da iskoristi svoje ličcno ovlašćenje da ponovo ukine vizu Đokoviću na potpuno novim osnovama.

Gardijan prenosi transkrip sa saslušanja, na kom je Đoković upitan koji su bili njegovi razlozi da doputuje u Australiju, na šta je odgovorio da je on profesionalni teniser i da je isključivo došao da igra na Australijan openu.

“Nisam vakcinisan. Kovid sam imao dva puta, u junu 2020. godine i nedavno sam imao kovid. Bio sam pozitivan 16. decembra 2021”, rekao je Đoković, piše Gardijan.

Navijači Novaka Đokovića sa oduševljenjem su dočekali vest da je Federalni sud u Melburnu presudio u korist srpskog tenisera. Nakon završetka suđenja, krenula je žurka na ulicama Melburna.

Novakovi fanovi, obučeni u obeležja Srbije, krenuli su u šetnju ulicama grada, uz muziku i pesmu.

Pratio ih je određeni broj automobila koji je trubio u znak podrške.

Izvor: Tanjug, RTS

FOTO: Clive Brunskill Getty Images

Comments

Pročitaj još