U Pasjanu na Božić rođena prva beba u ovoj godini

U porodilištu u Pasjanu rođena je prva beba ove godine i to devojčica, na najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Beba i majka su dobro i one su smeštene na odeljenju porodilišta.

Ovo je prva beba koja je ove godine rodjena u porodilištu u Pasjanu, koje pokriva region Kosovskog Pomoravlja i koje od svog otvaranja, već dve godine zaredom obara rekorde po broju rođenih beba na godišnjem nivou, kaže za Puls glavni tehničar zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

Trajković ističe i da u porodilištu pored profesionalnog osoblja, ova ustanova ne oskudeva sa medicinskim materijalom koji je zahvaljujući Kancelariji za KIM i ministarstvu zdravlja republike Srbije na raspolaganju pacijentima.

Zdravstveni centar Gnjilane i bolnica u Pasjanu pružaju kompletnu zdravstvenu zaštitu svim pacijetima kojima je potrebna medicinska nega, bez obzira na nacionalnu pripadnost i mesta odakle dolaze.

Inače, u srpskim porodicama u Kosovskom Pomoravlju godišnje se rađa oko 160 novorođenčadi. Do otvaranja porodilišta u Pasjanu trudnice su se uglavnom porađale u Gračanici,  Vranju i Nišu. Sada se uglavnom porađaju u Pasjanu.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još