• Početna>
  • Vesti>

Natašin „Flow magic“ – od dekoracije sobe do online prodavnice unikatnih predmeta

Pokloni i mali znaci pažnje su neizostavni, ukoliko želite nekoga da obradujete. Spisak datuma koji su odličan povod za darivanje je dugačak. Rođendani, svadbe, rođenja, krštenja, praznici… Ipak, nije uvek lako da se poklon odabere, a naročito da iza njega ostane uspomena, bude originalan i pokaže koliko nekoga poznajemo.

Jedan od najboljih poklona, koji god da je povod, je personalizovani poklon i to onaj koji sami dizajnirate – sa ličnom porukom.

Upravo to, svojim kreativnim radom i po želji svojih mušterija, stvara Nataša Kalaba iz Kosovske Mitrovice, koja stoji iza svog sada već poznatog brenda „Flow magic“.

U svojoj kreativnoj radionici, Nataša izrađuje unikatne predmete i ukrase, u raznim bojama, veličinama i oblicima, za sve prilike.

Nataša je rođena Mitrovčanka, u struci profesora sporta zaposlena je u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“, a kako kaže, radionica je nešto gde je ušuškala svoju kreativnost.

Iako je hrabro u posao izrađivanja unikatnih predmeta uplivala pre više od četiri godine, na svoj zanat i dalje gleda kao na hobi, koji je, ističe, započela sasvim spontano.

„Prvu stvar koju sam uradila bila je dekoracija sobe za sestrino venčanje. U pitanju su bili cvetovi od papira. I tada je sve počelo“, objašnjava za KoSSev i dodaje da je upravo iz toga proisteklo i ime brenda.

Interesovanje za njene radove je počelo da raste već u prvih par meseci, a samim tim i njena inspiracija da se radu posveti ozbiljnije.

„Tada smo bili prvi u gradu koji su radili personalizovane poklone, ukrase…Ljudi su to uspeli da prepoznaju i tada smo sa radom krenuli ozbiljnije“.

Za nastavak svog rada, Nataša se zanatu učila sama, uz malu pomoć Interneta, ali i svog supruga.

„Samouka sam. Naravno Internet je danas nešto preko čega možete svašta da naučite. Ali volim da dam svoj lični pečat na svoj rad. Tu je i moj suprug, koji mi pomaže u radu sa mašinama, jer je on za to prošao obuku“, navodi.

Kreativnost i ideje je, dodaje, imala još od malih nogu, kao i želju da usreći ljude.

Samim tim, trudi se da porudžbine i želje svojih mušterija, odnosno njihove zamisli, pretvori u suvo delo.

A toga, kaže, ima dosta.

„Kupci traže razne stvari. Osim unikatnih poklona, koje sami osmisle, dosta je onih koji naručuju i razne ukrase i dekorativne predmete za ulepšavanje svog doma. Kao na primer ukrasi za jelke, praznične dekoracije, uređivanje dečijih soba itd. Zaista je široki spektar onoga što radimo“, objašnjava.

ako je u početku Nataša radila sa manje materijala nego sada, kada se izbor naveliko proširio, njeni radovi prepoznatljivi su i kao ukrasi u kojima uglavnom preovladava drvo.

Svoje radove ova Mitrovčanka reklamira isključivo onlajn, preko svog instagram i fejsbuk profila, čime je, kaže, i više nego zadovoljna.

„Sa ove tačke gledišta, prodaja onlajn je i više nego dovoljna. Ono čime mogu da se pohvalim je to da prodajemo 80% svojih radova i to non stop“, ističe Nataša.

Na kraju razgovora, ova vredna i mlada žena poručuje da u životu bi trebalo raditi samo ono što nas ispunjava, jer samo tako ćemo biti i srećni.

Onoga trenutka kada na svoj kreativni rad bude gledala kao na obavezu, odustaće od njega, tvrdi naša sagovornica.

Izvor i foto KoSSev

Comments

Pročitaj još