Predsednik Vučić se čuo sa Novakom Đokovićem

Predsedsnik Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da se čuje sa Novakom Đokovićem u Melburnu, saznaje T a n j u g.

Predsednik Vučić je Đokoviću rekao da je cela Srbija uz njega.

Vučić je dodao da se čuo i sa australijskim ambasadorom u Srbiji i da očekuje hitnu reakciju australijskih vlasti po pitanju Novaka Đokovića i njegovog učešća na Asutralijen openu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se u skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu.

“Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto”, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu ‘budućnostsrbijeav’.

“Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo”, dodao je predsednik uz Novakovu fotografiju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sleteo je u Melburn, ali neočekivani problemi sa vizom odlažu njegov ulazak u Australiju, preneli su ranije lokalni mediji.

Kako se navodi, lokalne vlasti države Viktorija ne žele da mu izdaju vizu jer nije vakcinisan i nije podneo “odgovarahući zahtev”, ali Federalne vlasti traže da se poštuje stav o izuzeću.

Izvor Tanjug

foto EPA

Comments

Pročitaj još