Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu i Metohiji

Foto (arhiva RMS)

Danas na Badnji dan i pred najradosniji hrišćanski praznik Božić, Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Petković će u 15 sati, u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa, a u 16 sati u porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati paljenu Badnjaka i obratiti se okupljenim građanima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković će na dan Božića, posetiti Prilužje. U skladu sa Božićnim običajima, biće položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića u Prilužju.

Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, direktor Petar Petković obići će Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“. Posetu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković završiće u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Sve aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.

Izvor Radio Mitrovica sever

foto Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još