Hašani: Za ulazak na Kosovo potvrda o dve doze vakcine

Za ulazak na Kosovo od ponedeljka svaki građanin mora da poseduje potvrdu o vakcinaciji sa dve doze, potvrdio je za RTV Puls portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

Kako je prethodno odlučila Vlada Kosova, oni koji nemaju dokaz o revakcinaciji, moći će da se vakcinišu na prelazu na prištinskom aerodromu i na punktovima u Vrbici, Merdaru, Beloj Zemlji i Đeneral Jankoviću.

Od uslova da imaju potvrdu da su primili najmanje dve vakcine izuzeti su državljani Kosova koji se po napuštanju Kosova vrate u roku od 12 časova.

Aktelne mere podrazumevaju i da je kretanje građana dozvoljeno od pet časova ujutro do ponoći. Radno vreme restorana je do 23 sata, dok muzika mora da prestane u 21.30.

Iako je i ove godine bilo gužvi na prelazu Bela Zemlja zbog dolaska građana Kosova na privremenom radu u inostranstvu, saobraćaj je bio slabijeg intenziteta u poređenju sa višegodišnjim prosekom.

Tokom novogodišnjih praznika, za sedam dana je registrovano 40 krivičnih dela, 20 saobraćajnih udesa sa povredama građana i 16 nezgoda u kojima je načinjena samo materijalna šteta, saopšteno je iz kosovske policije za region Gnjilana.

Izvor i foto: RTV Puls

Comments

Pročitaj još