• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Svima koji slave na Kosovu i Metohiji srećan Badnji dan i pravoslavni Božić

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uputio je čestitku povodom Badnjeg dana i Božića uz želju da naredni Božić provede sa srpskim narodom Kosova i Metohije u jednoj od navećih naših svetinja.

“Srbima, Episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, monaštvu, sestrinstvu, sveštenstvu, kumovima, prijateljima i svima koji slave na Kosovu i Metohiji srećan Badnji dan i pravoslavni Božić, da ga dočekate i provedete u sreći, zdravlju, miru u krugu svojih porodica, prijatelja uz zvona naših pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Božić je dan rađanja, darivanja, praštanja, koga obeležavamo u čast rođenja Isusa Hrista. Provedimo ga u Hristovom duhu misleći jedni na druge, pomažući onima kojima je potrebno, sa svima živeći u miru i toleranciji, ali čuvajmo mudro i dostojanstvo, svoje postojanje, upravo ovako kako ga Vi braćo moja mukotrpno čuvate na Kosovu i Metohiji.

Budite ponosni što Badnji dan i Božić, najveći pravoslavni praznik provodite uz najveće i najznačajnije pravoslavne i srpske hramomove i svetinje na našem svetom Kosovu i Metohiji. Neka Vam Božić i Hristovo rađanje podari da ovu i sve naredne godine provedete mirno, ponosno u rađanju, toleranciji i prosperitetu čuvajući sebe i srpsko postojanje baš tu na Kosovu i Metohiji i staroj Srbiji”, kaže se u čestitki povodom najvećeg hrišćanskog praznika

Arlov je dodao da veruje da će u ovoj godini biti urađeno sve što su planirali Odbor i Repuklika Srpska .

Posebnu čestitku uputio je deci i mladima sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice kojima priprema poseban poklon. Takođe je poželeo da u 2022. godini pobedimo koronu i zaustavimo pandemiju kako mi tako i čitavo čovečanstvo, i vratimo se normalnim životnim tokovima.

Izvor: Radio Mitrovica sever

foto Srna /ATV

Comments

Pročitaj još