• Početna>
  • Vesti>

Doček Nove 2022: Vatrometi i petarde u ponoć širom KiM

Zvuci vatrometa i petardi označili su ulazak uNovu 2022. godinu u Kosovskoj Mitrovici. Ali ispaljivanje pirotehni;kih sredstava počelo je par sati ranije, tako da je utisak da je ove godine, ovo bio najpopularniji vid proslave Nove godine na severu Kosova i Metohije.

Apel kosovske policije, da je upotreba pirotehnike veoma opasna i upozorenje roditeljima da deci skrenu pažnju na posledice, nije dala velike rezultate. Ove godine nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, ali se večina sugrađana organizovala da u manjim grupama ili na privatnim skupovima proslavi kraj stare i početak nove godine.

Na centralnom Kosovu ulazak u novu 2022. godinu obeležen je takođe uz vatromet, petarde i druga pirotehnička sredstva.

Međutim, da li zbog upozorenja nadležnih ili ograničenog korišćenja koje je naložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (od 26. decembra do 2. januara), ali tokom ovog dočeka nove godine, barem na centralnom Kosovu, upotreba petardi i vatrometa trajala je kraće nego inače,penosi RTV Kim.

Ispaljivanje pirotehnike počelo je znatno kasnije, pred ponoć, i završeno je ranije, nešto iza ponoći.

Zbog epidemioloških mera koje su na snazi organizovanog dočeka na trgovima nije bilo, a s obzirom da restorani i kafići na Kosovu i dalje rade do 23 sata, nije bilo ni proslava u njima.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još