• Početna>
  • Vesti>

Petković: Neka nam i 2022. bude godina srpske sloge i jedinstva

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas Novu godinu građanima Kosova i Metohije, poželevši im pre svega slogu ijedinstvo.

On je u čestitki objavljenoj na njegovom zvaničnom Fejsbuk profilu, podsetio na ulaganja Vlade Srbije , koja su obeležila 2021. godinu.

“Iza nas je godina velikih izazova, ali i istorijskog ulaganja države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji. Izgradili smo 200 novih stanova, obnovili preko 700 kuća, podižemo dve nove bolnice i dva vrtića, gradimo puteve, mostove, novu zgradu Univerziteta. Svaki naš čovek dobio je pomoć države od 100 i 200 evra, a samo ove godine otvorili smo 305 radnih mesta u zdravstvu i snažno podržali naše privrednike i poljoprivrednike” rekao je Petković.

Petković je dalje napomenuo da je ostalo još mnogo posla i za narednu godinu.

“Zato vam moj tim i ja obećavamo da ćemo se sledeće godine još snažnije boriti za svaku porodicu i svaki kućni prag, za svako radno mesto!
Neka nam i 2022. bude godina srpske sloge i jedinstva i da se srpski barjak ponosno vijori na Kosovu i Metohiji! U ime Kancelarija za Kosovo i Metohiju želimo vam srećne novogodišnje i božićne praznike, da ih provedete u miru i dobrom zdravlju” navodi Petković u čestitki.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Fejsbuk, printscreen

Comments

Pročitaj još