• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: U 2022. učinićemo sve da opština Štrpce bude bolje, izvesnije mesto za život svih građana

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić čestitao je građanima opštine Štrpce Novu godinu uz poruku da će u narednoj godini učiniti sve da opština Štrpce bude bolje, izvesnije mesto za život svih građana.

“Godina za nama je godina u kojoj smo, još jednom, prošli kroz puno izazova. Pre svega, kao vaš sugrađanin mogao bih da uradim kratku analizu svega onoga što se desilo u 2021. godini. Ta, kratka analiza, kao opis onoga što smo svi zajedno prošli tokom 2021. godine moglo bi da stane u jednu reč: neizvesnost. Nekako je sve, nažalost, bilo u kontekstu te reči. Korona virus, izbori, ekonomski položaj građana… i na kraju godine događaj koji nas je sve uznemirio i nekako, metaforički rečeno, podvukao, i podebljao tu reč neizvesnost. Zato je i ova moja novogodišnja poruka ili čestitka drugačijeg konteksta i pod jakim uticajem tog poslednjeg događaja u kome su najveći udarac neizvesnosti dobila naša braća i njihove porodice a zatim i svi mi kao zajednica. Još uvek ne mogu da se otrgnem utisku da je upad u domove naše braće i tramuiranje njihovih porodica, dece, žena i staraca, bilo zaista nepotrebno. Isto tako sam ponosan na sve vas koji ste svojim tihim ali veoma glasnim protestom stali uz porodice i pokazali da smo, bez obzira na sve, jedinstveni u teškim trenucima”, navodi Jevtić.

Što se same insitucije Opštine Štrpce tiče, poručuje da će se rešavati svi problemi kako bi “neizvesnost” pretvorili u sigurnu i izvesnu budućnost.

Ističe da će vreme dati odgovore na mnoga pitanja, ali ono što je sigurno jeste da je događaj od 21. decembra bio veliki udarac na samu Opštinu.

“I možda bi neko u takvoj situaciji zastao i prosto se zapitao da li ima smisla raditi kada neko vaš rad može preko noći da sruši kao kulu od karata? Ne, mi nećemo ustuknuti i nećemo zastati. Naprotiv, radićemo sve više i borićemo se ne zbog nas samih, već za generacije koje dolaze. Borićemo se za istinu i pravdu, ali i za opstanak. I znam da taj posao neće biti nimalo lak kao što nikada nije ni bio. U narednoj godini moramo uvesti red i učiniti sve da opština Štrpce bude bolje, izvesnije mesto za život svih građana. Radićemo na tome da kroz rešavanje svih nagomilanih problema se izborimo za izvesniju perspektivu mladih, za mir, za normalnost u društvu”, navodi Jevtić.

Porodica kao simbol zajedništva ali i stabilnosti mora biti stub našeg društva, ističe Jevtić.

“Boriću se protiv svih onih koji udaraju na taj naš stub i samim tim udaraju na bolju budućnost svih nas. Boriću se svim demokratskim i institucionalnim sredstvima protiv svih onih pojedinaca ili grupa koji na različite načine destabilizuju naše društvo”.

Zahvalio se građankama i građanima opštine Štrpce na podršci, kako onoj na izborima, tako i podršci u ovim teškim trenucima.

“To je motiv koji nas pokreće da odlučnije nego ikad u susret Novoj 2022. godini krenemo da rešavamo sve probleme. Nemojte imati sumnje da nećemo dati sve od sebe. Od mene lično, i od mojih saradnika, možete da očekujete marljiv rad, iskren odnos i odlučnost. Nikada neću bežati od bilo kog problema ni njegove odgovornosti, bićemo prvi u zaštiti interesa naših sugrađana, u zaštiti istine, pravde i mira”.

Svim građanima poželeo je pre svega dobro zdravlje u Novoj godini.

“Vama i vašim porodicama želim pre svega dobro zdravlje u Novoj 2022. godini. Svima nama u opštini Štrpce želim mir i stabilnost kao preduslov za rešavanje svih problema. Neka Nova godina bude bolja i neka nam svima zajedno donese osećaj sigurnosti, da neizvesnost 2021. godine nestane i da suprotno tome naši mladi imaju izvesnu i sigurnu perspektivu u godinama koje dolaze. SREĆNA NOVA GODINA!”, poručio je Jevtić.

Izvor: TV Most

foto N1

Comments

Pročitaj još