• Početna>
  • Vesti>

Novac prikupljen na koncertu “Srcem za decu Orahovca” uručen deci Orahovca, Prizrena i Novaka

Poklon u vrednosti od 1200 dinara dobilo je svako od 56-oro dece  u Orahovcu od novorođenčadi do osmog razreda, kao i 13 učenika Gimnazije Orahovac. Novčanim darom darodavci su obradovali i dvoje dece u Prizrenu i troje dece iz porodice Gligorijević koja žive u obližnjem selu Novake.

U Šamcu je 28. novembra održan humanitarni koncert “Srcem za decu Orahovca” na kojem je prikupljeno 1.500 KM za mališane iz Orahovca na Kosovu i Metohiji.   Organizatori koncerta, koji je održan u prepunoj Kino dvorani u Šamcu, su šamački Klub istoričara “Posavina”, Centar za kulturu, Srpska pravoslavna crkva, Omladinska organizacija, Udruženje žena “Brvnik”, Crveni krst, hor “Jeruvimi”, štamparija “Grafiko” i drugi.

U programu su učestvovali kulturno-umetnička društva “Šamac” iz Šamca i “Posavina” iz Crkvine, SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca, Udruženje žena “Ivanin zlatni vez”, Plesni klub “Princes”, Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama, Jovana Milojević i recitatori.

Predsednik Kluba istoričara “Posavina”, Maja Vidović, rekla je da je ovaj klub inicijator koncerta i izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da prikupe novac i pomognu deci u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, koji je u Srpskoj pokretač humanitarnih akcija za pomoć Srbima na Kosmetu, kao gost je prisustvovao koncertu i rekao da je mnogo puta bio u Orahovcu i da deca tamo žive teško i da se nada da će uskoro ponovo moći da ih poseti.

Za decu Orahovca je uplaćeno 1500 KM . U dinarskoj protivrednosti je u Orahovac stiglo 88 667 dinara da bi ih profesorica Olivera Radić, koja je od početka  akcije sarađivala sa Klubom istoričara Posavina, lično uručila deci.

U ime roditelja iz Orahovca darodavncima se zahvalila jedna od majki Jelena Dedić rečima:

„Imam troje dece: dve devojčice i dečaka. Želela bih da se zahvalim Udruženju istoričara Posavina što su svojim gestom i koncertom našoj deci poslali jedan znak pažnje koji nama i našoj deci puno znači jer živimo u okolnostima u kojima živimo. Svakim vašim gestom naša deca dobijaju nešto lepo i volela bih da ako nekada budete u mogućnosti da dođete kod nas, budete naši gosti i počastimo vas makar flašom domaćeg vina jer je to naš specijalitet i tradicija“, rekla je Jelena.

I roditelj Helene i Ognjena, Miodrag Vitošević  je uputio reči zahvalnosti:

„Zahvaljujem vam se puno što ste pomogli našoj deci u i uvek ste dobro došli da budete naši gosti u Orahovcu“ kazao je Miodrag Vitošević.

Zahvalnost su svojim drugarima i darodavcima poslali i Leontina Baljošević, Petar Stanković, Smiljana Vitošević,  Anastasija Stanojević i mnogi drugi.

Za decu Orahovca je održan još jedan koncert u Republici Srpskoj i to 25.decembra u Gradiškoj gde  već nekoliko meseci traje akcija Božur za decu Orahovca. Novac prikupljen na godišnjem koncertu CKUD ,, Lepa Radić,, Gradiška kao i novac od prodaje majici ,, Orahovcu bašto rajska,, i božur privezaka, biće uplaćen po završetku akcije na račun Eparhije raško-prizrenske sa čijim se blagoslovom prikuplja novac za izgradnju sportske sale u Orahovcu.

Izvor i foto: Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još