• Početna>
  • Vesti>

Šubarić: Sakralni lokaliteti srpskog naroda i dalje meta vandala

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, osudila je skrnavljenje, uništavanje i lomljenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici.

„Želeli smo da verujemo da su ovakvi prizori iza nas, ali nas neko konstantno vraća nazad kao društvo i to veoma uporno i tendenciozno čini. Sakralni lokaliteti srpskog naroda i imovina Srpske pravoslavne crkve i dalje su meta vandala i ekstremista. Poruke koje su poslate ovakvim sramnim i istovremeno tužnim činom su nama jasne ali mi na te poruke nećemo odgovarati nikako drugačije nego čvrstom verom da nas ovakve stvari neće pokolebati“.
„Razočarani jesmo, ali iznenađeni nismo. I pored svega mi ćemo nastaviti da gradimo našu Gračanicu za sve ljude bez bilo kakvih etničkih, verskih i kulturnih razlika. Veličina i bogatstvo Gračanice se ogleda u njenoj multikulturalnosti i ovakvi postupci to neće moći da pokvare“, rekla je Šubarić.

Istakla je da je istraga u toku, te da se nada da će nadležni preduzeti sve potrebne mere i istražne radnje kako bi se ovaj slučaj rasvetlio, što je osnovni preduslov za dalju prevenciju ovakvih nedela.

Izvor: Radio Mitrovica sever

foto Gračanica online

Comments

Pročitaj još