• Početna>
  • Vesti>

Posetom bazi KFOR-a u Peći, Milanović završio posetu Kosovu

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović završio je dvodnevnu posetu Kosovu obilaskom vojne baze „Vilađo Italija“ u Peći, gde se susreo sa predstavnicima Hrvatske vojske koji se nalaze na Kosovu u sklopu misije Kfora.

Milanović je obišao Taktičko-tehnički sastav nakon čega je usledio susret s hrvatskim vojnicima i zajednički ručak. Poseta Kosovu bila je prilika da se hrvatski predsednik ponovo sretne i razgovara s hrvatskim vojnicima koji se u vreme božića nalaze daleko od svojih porodica.

Govoreći o stanju na Kosovu i o sigurnosti hrvatskih vojnika Milanović je novinarima rekao da su oni sigurni.

„Situacija je stabilna, ali krhka. Teško da može izbiti rat. Kosovo stoji u mestu i ono što je paradoks, da je ovo ustvari vrlo stabilan i predvidiv deo. U NATO primaš one na koje možeš računati, to nije avantura. To je dugoročno”, rekao je Milanović.

Na kraju posete Milanović je zaključio da je situacija u kampu „odlična“ i da je „ovo dobro videti da bi se čovek uverio da to sve ima smisla“.

On je istakao je da stacionirana Hrvatska vojska „paradoksalno“ čuva Pećku patrijaršiju i manastir Visoki Dečani „remek-dela srednjovjekovne srpske sakralne arhitekture“.

Izvor: Radio Goraždevac, Hina

Comments

Pročitaj još