• Početna>
  • Vesti>

Cvejić: Gračanica ima mnogo talentovane dece – prioritet ulaganja u omladinu i sport

Direktor odeljenja za Omladinu i sport opštine Gračanica Dušan Cvejić gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica rekao je da će se ulagati u sport i omladinu, a posebno u talentovane sportiste.

„Naš mandat se neće zasnivati na tome ko je koliko uradio i gde je ko i koliko pogrešio i da li je moglo bolje . Mi nismo tu da kritikujemo prethodnike već da se potrudimo da podignemo svest kod mladih ljudi,  da treba da se bave sportom i da svaka kritika je  konstruktivna i prihvatljiva, a da je svaka ideja dobrodošla. Svako ko voli sport može da se obrati za pomoć da predloži i predstavi ideje . Puno je talentovane dece i ovo mogu da potvrdim, jer sam do skoro radio kao profesor fizičkog vaspitanja i naša  deca  imaju potencijala da budu dobri sportisti“, rekao je Cvejić.

Prema rečima Cvejića,deci mora da se obezbedi uslovi za trening kao što ima dete u Gračanici tako da bude i u Lepini i Suvom Dolu .

„ Dobar mendžment i sa velikim brojem talentovane dece iz opštine Gračanica i podršku koju imamo od predsednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić i rukovodstva opštine Gračanica, rezultati neće da izostanu.Imamo i dosta tehničkih problema, deca nemaju javni prevoz kako bi dolazili na redovne treninge jer nije isto deci u Gračanici i Lapljem Selu  i deci  u Lepini, potrebno  je da se svakom detetu omogući da otkrije svoj talenat i da se bavi omiljenim sportom .Potrudićemo se da svako dete u opštini ima adekvatne uslove kako bi se bavili sportom i kako bi se za Gračanicu čulo daleko. Naši sportisti donose zlatne, srebrne i bronzane medalje i sve  su podjednako drage, ponosni smo na naše sportiste“.

Predstavnici opštine Gračanica nedavno su prisustvovali stonoteniskom kupu u Novom Sadu i Sokobanji.

„Najbitnije da smo uspostavili saradnju. Naši mališani će prisustvovati na odbojkaškom kampu koji organizuje naš poznati odbojkaš Vanja Grbić. Deca će prisustvovati sve o  trošku opštine Sokobanja i baš ovkva podrška je nama potrebna, naravno uz podršku opštine Gračanica i naših prijatelja naša deca će otkrivati svoje talente i učiti od najboljih sportista. Planovi su veliki , samo da nam dozvoli epidemijska situacija. Želimo da naše trenere šaljemo na obuke kako bi se usavršavali, tako da i  sportski medicinski tim lekara dođe u Gračanicu , da našu decu prate i da tako brinemo o njima jer je zdravlje naše dece najbitnije, to su novine koje će praktikovati odeljenje za  Omladinu i sport u opštini Gračanica“.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još