• Početna>
  • Vesti>

Podeljeni paketići za 450 mališana u enklavama, poklon ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića

Deci u mestima Banje, Suvo Grlo, Vidanje, Osojane, Goraždevac, Orahovac i Velika Hoča, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika podeljeni su paketići, poklon ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića.

Deca su budućnost svakog društva i posebno je zadovoljstvo što danas možemo da ih obradujemo na ovaj način, ističe se u saopštenju.

”Sreća i radost u očima ove dece danas su i naša sreća. Ovo su najlepši trenuci našeg posla, kada možemo da usrećimo one koji su nam najvažniji. Novogodišnji duh darivanja mora da nadjača sve probleme sa kojima se suočavamo. Podelom paketića želimo da naglasimo da su nam sva deca i te kako važna i ne samo deca već i njihove porodice, pa ćemo zato u narednoj godini biti još prisutniji u ovim sredinama kako bi zajednički rešavali i prevazilazili sve poteškoće”, kazao je ministar Goran Rakić, navodi Ministarstvo u saošštenju.

Vršilac dužnosti direktora predškolske ustanove „Maja” u Banjama kod Srbice, Nebojša Elezović je kazao da novogodišnji paketići imaju ogroman značaj ne samo za mališane nego i za sve nas.

”Briga za našu decu iskazana na ovaj način je od velikog značaja. Sreća u školici je danas očigledna i ja bih im iskreno poželeo da u životu imaju više ovakvih dana”, kazao je Elezović uz posebnu zahvalnost ministru Goranu Rakiću i Ministarstvu za zajednice i povratak.

“Naročito se zahvaljujem u ime dece u Osojanima koja su novogodišnje poklone primila u objektu koji je u fazi opremanja, predviđen kao izdvojeno odeljenje PU “Maja””, kazao je on, dok direktor Osnovne škole u Goraždevcu, Milan Anđelković ističe da je briga o deci iskazana na ovaj način, najbolji pokazatelj da nisu sami u misiji opstanka na ovim prostorima.

“Kada na ovaj način obradujete naše mališane i nas njihove učitelje i nastavnike podstičete da se još više zalažemo na poboljšanju uslova na polju obrazovanja jer znamo da ste sa nama i uz nas.”

Novogodišnji paketići biće podeljeni i deci romske i bošnjačke nacionalnosti, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Comments

Pročitaj još