• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Akcija policije u Šilovu primer zastrašivanja Srba i perfidnog pritiska Prištine

Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje Kosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju, navodi se u najnovijem saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Reč je o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku od strane Prištine da se oni odatle isele, stoji u saopštenju.

“Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres.

Poznat je i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini” kaže se dalje u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu, zaključuje se u saopštenju.

Kosovski specijalci pojavili su se  jutros u domaćinstvu Živka Džaklića i Gradira Mihajlovića iz Šilova u potrazi za nelegalnim oružjem, a pošto nisu pronašli ništa sumnjivo napustili su selo, izvestila je RTV Puls.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još