• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Sad izgleda kriminalci i na jugu, uvek ih nađu među Srbima


“I naravno to je Kurti radio i zbog Otvorenog Balkana danas da bi nešto napravio” – ovako je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, između ostalog komentarisao današnju akciju Kosovske policije u Štrpcu u kojoj je priveden iz bivši gradonačelnik ove opštine iz redova Srpske liste. 

Na početku su nam govorili da je suština svega da na severu Kosova žive kriminalci. I vodili su kampanju zajedno sa delom beogradskih medija, rekao bih, godinama. Ne mesecima, već godinama. ‘Kriminalci sa severa’, ‘kriminalni sever’. Tako da bi svi rekli, šta god da neko uradi na severu Kosova, dozvoljeno je, jer to radite, ne protiv Srba, već protiv kriminalaca” – kazao je takođe srpski predsenik, dodajući da su sada “izgleda kriminalci i na jugu”. 

“Sad izgleda su kriminalci i na jugu. Sve go kriminalac. Sad su u Štrpce otišli, u Sirinićku župu i sve kriminalci. Deset ih uhapsiše, i svi kriminalci. Samo ne znam kako usput ne nađoše, nigde, ni u Lipljanu, ni u Uroševcu, ili Ferizaju, kako oni kažu, nigde drugo ne nađoše ozbiljne kriminalce, uvek ih nađu među Srbima” – dodao je. 

Istakao je i da će privedenima biti obezbeđena pravna pomoć, a da će po dolasku iz Albanije u Beograd, gde se trenutno nalazi usled sastanaka o inicijativi Otvoreni Balkan, imati i više informacija o celom slučaju:

“Ali, u svakom slučaju, dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbedićemo pravnu pomoć, svim našim ljudima, svim Srbima i da vidimo o čemu se zaista, tačno radi”. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: Fejsbuk Aleksandar Vucic




Comments

Pročitaj još