• Početna>
  • Vesti>

Gimnazijalci pokazali humanost na delu, paketići idu u selo Banje

Povodom 20. decembra, Međunarodnog dana solidarnosti, učenici mitrovačke Gimnazije organizovali su akciju “Paketić na dar”. Akcija, je počela 15.decembra, i prikupiljeni su konditorski proizvodi za novogodišnje paketiće za decu u srpskim sredinama na KiM. 

“Razlog našeg okupljanja je taj što smo hteli da usrećimo naše najmlađe goste koji žive dalje odavde, u enklavama, hteli smo da ih usrećimo i zabavimo pred Novu godinu, pa smo pripremili i poklone za njih”, rekao je Martin Kragović za TV Most. 

Ovako mitrovački gimnazijalci pokazuju humanost. Proteklih dana, zajedno sa profesorima pravili su čestitke i prikupljali novac za slatkiše, kako bi prazničnim paketićima obradovali mališane južno od Ibra.

“Iako je naša škola ranije učestvovala u humanitarnim akcijama, ovo je prva, zvanična, humanitarna akcija koju je naša škola organizovala, koja za cilj ima prikupljanje novogodišnjih paketića koji će kasnije biti podeljeni deci koja žive u enklavama. Ovo je i poziv za sve naše drugare na solidarnost, na zajedništvo, jer jedino tako možemo sačuvati sve naše svetinje i ostati na ovim prostorima. Takođe, želim da napomenem da je ovoga puta bio veliki odziv, kako učenika, tako i  profesora, pa smo uspeli da skupimo veliki broj paketića”, kaže učenik  Jovan Vlajović.

“Učenici naše škole, nedeljama unazad, na časovima likovne kulture prave čestitke i donose različite poklone za decu”, ističe učenica Teodora Živković.

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti, gimnazijalci su organizovali humanitarnu akciju ” Paketić na dar”.

“Ovo je taj duh gimnazijalaca koji uvek vlada među ovom decom, oni su za svaku pohvalu. Danas smo pozvali i trgovinske radnje ako mogu da učestvuju u  ovoj akciji, da nam pomognu da napravimo što više paketića. Do sada smo skupili 50 paketića”, rekla je Ivana Milenković Jezdimirovć, direktorica Gimnazije.

Ovi novogodišnji paketići razveseliće decu u predškolskoj ustanovi i osnovnoj školi u selu Banje.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još