• Početna>
  • Vesti>

Više od devet sati saslušanja svedoka u slučaju protiv Duška Arsića

Juče je pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini ispitivan Artan Krasnići, svedok i oštećeni u slučaju koji se vodi protiv Duška Arsića za navodne ratne zločine.

Arsić je uhapšen 8. decembra na prelazu Jarinje zbog krivičnog dela ratnog zločina počinjenog 1999. godine u selu Butovac na Kosovu. Uhapšen je nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane kod Prištine u prisustvu dvoje maloletne dece.

Saslušanje Artana Krasnićija koji je tužio Arsića trajalo je više od 9 sati.

“Današnji svedok je davao kontradiktornu izjavu u odnosu na onu koje je prvobitno davao u Policiji. Dakle, menjao je svoje iskaze i mi kao odbrana sumnjamo u celokupan predmet i nadamo se da će tužilac sprovesti istragu u najbolje moguće, jer jedino dobra istraga u ovom slučaju može pokazati da je Duško zaista nevina osoba koja je neosnovano u pritvoru”, kazala je nakon saslušanja braniteljka Arsića, Jovana Filipović.

Filipovićeva je podsetila da je Duško Arsić podneo tužbu zbog uzurpacije svoje imovine, te da je nakon toga uhapšen.

“Duško Arsić je osoba koja je radi zaštite svoje imovine na Kosovu podnela tužbu sudu 20. septembra, a Artan Krasniči je prvu svoju izjavu pred Policijom dao samo tri dana kasnije, 23. septembra ove godine, nakon više od dvadeset godina od kako se dogodio kritični momenat”.

“Imovina Duška Arsića se trenutno vodi na “Bedri Priština” i to je jedan od razloga zbog kojeg je pokrenuta tužba pred Osnovnim sudom Priština a takođe se vodi krivični postupak protiv lica koja su falsifikovala punomoćje koje je navodno dao Arsić Božidar, otac Arsić Duška”, kaže Filipovićeva.

Filipovićeva kaže da je simptomatično to što je Arsić pre desetak dana dobio kosovsko državljanstvo a na dan kada je uhapšen dokumenta je predao Policiji u Gračanici kako bi dobio kosovsku ličnu kartu. Istoga dana je uhapšen na prelazu Jarinje.

Izvor: Kim

Duško Arsić (Foto print.scr)

Comments

Pročitaj još