• Početna>
  • Vesti>

Subotičani sakupljali novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije

Akcija u organizaciji Humanitarne organizacije “Svi za Kosmet”, koja ima za cilj prikupljanje novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije, održava se sedmi put i trajaće do 27. decembra.

I ove godine Subotičani su pokazali veliko srce i poslali mnogo ljubavi mališanima sa Kosova i Metohije.

U prošlogodišnjoj akciji, rekordnoj u dosadašnjoj organizaciji, prikupljeno je 13.890 paketića koji su podeljeni deci u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, od Jarinja do Šar planine.

Kako bi u najmanju ruku ponovili uspeh prošlogodišnje akcije, ogranci organizacije “Svi za Kosmet” ponovo su angažovali sve svoje članove i volontere da animiraju građane i i dobrotvore da se priključe akciji i izmame osmehe deci sa Kosova i Metohije koja su i više nego skromna.

“Centralnu akciju održali smo u subotu, 11. decembra, na Trgu slobode. Ove godine bio je uključeno četrnaest osnovnih i srednjih škola u Subotici. Akciju su podržale i dve grupe – bajkeri “Mrak” i Oldtajmer klub “Subotica”, koji su nam predali značajne donacije, ali i svojim prisustvom uveličale akciju” kaže Siniša Lalić, predstavnik subotičkog ogranka organizacije “Svi za Kosmet”

Akcija traje do 27. decembra, kada će se prikupljeni paketići prebaciti u centralni magacin organizacije u Beogradu, odakle će se dalje organizovati transport na Kosovo i Metohiju, u srpske enklave.

“Očekujemo da ćemo u prvim danima 2022. godine kamionima eparhije Raško-Prizrenske prebaciti paketiće u našu južnu pokrajinu, a podela će biti nakon Božića, računamo od 10. januara, a da će sve biti podeljeno do 10. februara” dodao je Lalić.

Izvor i foto: Subotica.com



Comments

Pročitaj još