• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Umesto da se počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem kazne, svedoci smo novog napada

Nedopustivo je ponovno skrnavljenje spomen ploče postavljene u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM Vlade RS.

“Umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju o ovom duboko necivilizacijskom i vandalskom činu obavestiće međunarodne predstavnike i zatražiće da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno procesuiraju.

Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih. Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima”, kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još