• Početna>
  • Vesti>

Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova su obavestili medije da se optuženi N.L. namerno i uz prethodnu pripremu pridružio terorističkoj organizaciji Džabat al-Nusra u Siriji. Nakon završenih taktičko-borbenih vežbi, opremljen oružjem, on je aktivno učestvovao u ratovima u Siriji, da bi se 28.4.2013. godine preko aerodroma u Istanbulu vratio na Kosovo.

Okrivljeni N.L, je sa suprugom F.L, dve ćerke i sa sinom E.K, kasnije ponovo otišao na put ka Gazijantepu, gde su ih dočekali pripadnici ISIS-a, sa njima su prešli granicu i ilegalno ušli u Siriju.

U gradu Bab Limonu, a zatim u Jarabulusu, gde je bio u pratnji sina B.L. i još jednog lica, opremljen je automatskim puškama i municijom, pa je aktivno učestvovao u ratovima u Siriji.

Potom se predao Sirijskim demokratskim snagama gde je boravio do 17.7.2021. kada je vraćen na Kosovo.

Okrivljeni N.L. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143. stav 2. u vezi sa članom 81. KZRK.

Izvor: Kim

Foto: Ilustracija Rojters, Pixsell

Comments

Pročitaj još