• Početna>
  • Vesti>

Aleksandar Vukosavljević Mlata: Armagedon iz Kosovske Mitrovice

Jedini profesionalni MMA borac iz Kosovske Mitrovice, Aleksandar Vukosavljević-Mlata ocenjuje ovu takmičarsku sezonu uspešnom.

Bez obzira na aktuelnu epidemijsku situaciju održana su brojna takmičenje i zadovoljan je postignutim rezultatima.

Kao najveći uspeh izdvaja poziv na učešće na „Armagedon“, prestižnom regionalnom i evropskom takmičenju najkvalitetnijih MMA boraca.

Ovome su prethodile izuzetno kvalitetne pripreme koje su obuhvatile različite tehnike poput brazilske džiudžice, rvanja, džudoa i kik-boksa, navodi Vukosavljević.

“Meni je primarni posao profesionalni sport i ne bavim se ničim drugim, bez obzira što sam završio dva fakulteta“ navodi  Aleksandar.

„To je u stvari ono što ja volim da radim i što me svakodnevno ispunjama i motiviše. Drago mi je što sam u Mitrovicu doneo MMA, pre mnogo godina. Iako trenutno nisam svakodnevno u gradu, mislim da je interesovanje mladih za ovom borilačkom veštinom i dalje prisutno i u ekspanziji, posebno nakon Armagedona”.

“Armagedon” je  jedna od najjačih evropskih organizacija u ovom sportu koja okuplja najkvalitetnije takmičare iz regiona.

Polufinalna borba koju je imao protiv Mateja Bosančića proglašena je za meč turnira Armagedona, i bio je najzapaženiji, s obzirom da ga je uživo gledalo pola miliona ljudi.     

Naravo da tu nije kraj, jer su profesionalni planovi mnogo veći, ali ovo je bilo izuzetno iskustvo i u odnosu sa borcima i sa trenerima, istakao je Vukosavljević.

Povratak u oktagon očekuje februara meseca, a ističe da će nastaviti da predstavlja  svoj matični MMA klub „Kosovska Mitrovica“, gde god da ga profesionalni put odvede.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još