• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Učesnici sinoćne tuče zbrinuti u KBC-u; Za napadačem vatrenim oružjem se i dalje traga

Kosovska policija saopštila je da je sinoć u 22:42h u ulici Vardarska u Kosovskoj Mitrovici u i ispred lokala “Amnezija” došlo do tuče, u kojoj je učestvovalo više lica.

Ispred lokala je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatog lica. U saopštenju policije navodi se da su u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici dovezena dva lica sa povredama od vatrenog oružja.

Pripadnici Kosovske policije su na prijemnom odeljenju zatekli A.S. (1994) srpske nacionalnosti, koji je ranjen u predelu butine i zbrinut na hirurškom odeljenju intenzivne nege. On se nalazi u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

Drugo lice, takođe srpske nacionalnosti N.M. (1995) zbrinuto je na odeljenju intenzivne nege, zbog prostrelne rane u predelu stopala.

Još jedno lice P.L. (1998) je zbrinuto na odeljenju Ortopedije, zbog povrede noge zadobijene u tuči.

Pripadnici policije su u KBC-u zatekli još lica, koja su legitimisana i pozvana na davanje izjava u policijsku stanicu, J.N. (1999), L.U. (1999), A.I. (1995), B.R. (1996) i B.S. (1995), za koje je utvrđeno da su srpske nacionalnosti.

Iz Kosovske policije ističu da se u daljem toku istrage nastavljaju opsežne i intenzivne operativne mere i radnje, koje sprovodi Regionalna istražna jedinica, u saradnji sa policijskom stanicom Mitrovica – Sever, na pronalaženju lica, koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih učesnika u tuči.

Obavešten je dežurni tužilac, koji je naložio da se obavi konsultacija sa lekarima na hirurgiji i ortopediji, radi kvalifikovanja slučaja. Lekari su se izjasnili usmeno da se radi o teškim telisnim povredama.

Istraga slučaja je u toku.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još