• Početna>
  • Vesti>

Priština nudi 20.000 evra za informacije o napadaču na autobus, sahranjeni ubijeni srednjoškolci

Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je preksinoć kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane, u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. Ubijeni srednjoškolci sahranjeni u Glođanu.

U napadu na lokalni autobusu petak uveče, napadač je ispalio čitav šaržer od 30 metaka. Ubijena su dva srednjoškolca i vozač autobusa.

Jedan ranjeni srednjoškolac je operisan i nije u životnoj opasnosti.

Tužilac u ovom slučaju Sahide Gaši iz Peći, rekla je da su ispitali mnogo ljudi i da su pretresli mnogo kuća u vezi sa slučajem.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja pozvao je građane da sarađuju sa policijom i da svako ko ima bilo kakve informacije o napadu u Glođanu, kontaktira policiju.

Uputio je ultimatum napadačima da se predaju.

Vlada u Prištini nudi nagradu od 20.000 evra za pružanje informaciju o izvršiocu ili izvršiocima ubistva.

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da istraga ide u tri pravca, ne iznoseći detalje. Nije isključio mogućnost da je u napadu učestvovalo više osoba.

U javnosti na Kosovu polemiše se da li je napad teroristički akt. Policija i lokalni organi odbacuju te navode i veruju da je meta napadača bila osoba u autobusu.

Nastradali srednjoškolci su sahranjeni u Glođanu, a sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još