• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Istraga ne pokazuje da je reč o terorističkom napadu

Zamenik direktora Kosovske policije regiona Peć, Veton Eljšani, izjavio je večeras da prve sumnje zasnovane na istragama pokazuju da je moguće da je samo jedna osoba izvršila napad na autobus.

Ujedno, on je za Radio 1 odbacio mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Rekao je da su angažovane sve elitne policijske jedinice regiona i da se vrlo brzo očekuje da im se pridruže i one iz Prištine, na čelu sa generalnim direktorom.

Gaši: Jedna osoba preminula na licu mesta, dve u bolnici

Portparol Kosovske policije regiona Peć, Fadilj Gaši, potvrdio je u za Gazeta Express da je osam osoba bilo u autobusu u vreme napada koji se dogodio oko 19.00.

Kako je kazao, jedna osoba je preminula na licu mesta dok su tri prebačene u Urgentni centar regionalne bolnice u Peći. Dvoje njih je u međuvremenu preminulo.

Kazao je da se traga za osumnjičenima.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Skadran Nikči, takođe je potvrdio za Telegrafi da su tri osobe ubijene, te da je povređeni, prema njegovim informacijama, van životne opasnosti.

Sa istim informacijama izašao je i gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj.

„Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici”, rekao je Ramosaj za Express, dodajući da je autobus prevozio đake od Đakovice do Dečana.

Izvor: KoSSev, Gazeta expres,Radio1

foto: Gazeta express

Comments

Pročitaj još