• Početna>
  • Vesti>

Večeras otvaranje jedinstvene izložbe fotografija “(Ne)vidljivo nasilje” u PKC “Akvarijus”

Jedinstvena izložba fotografija “(Ne)vidljivo nasilje” koju povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizuju Populacioni fond Ujedninjenih nacija (UNFPA) i firma Paragon M iz Kosovske Mitrovice, biće otvorena večeras u 19h, u PKC “Avarijus”.

Broj slučajeva  rodno zasnovanog nasilja nažalost raste, kako na našem podneblju tako i globalno, naročito nakon uvođenja  epidemijskih mera koje su nalagale veći broj sati provedenih u kućnom ambijentu, gde su žrtve duži vremenski period po nužnosti provodile u bliskom kontaktu sa  nasilnikom. 

Imajući to u vidu UNFPA  u saradnji sa firmom Paragon M, osmislili su jedinstven i do sada neviđen umetnički sadržaj – izložbu fotografija “(Ne)vidljivo nasilje”. Cilj im je da,angažujući modernu informacionu tehnologiju “Proširena realnost”, kroz aplilkaciju “Art viv” koja je do sada korišćena isključivo u domenu umetnosti, vodeći se ljudskom znatiželjom i potrebom da vide šta se krije “iza zavesa”, ukažu na ozbiljan  društveni problem i apeluju na ljudskost, empatiju i na reakciju javnosti. 

Izložba je organizovana kao deo programa četvrtog Festivala ženskog stvaralaštva, koji organizuje PKC “Akvarijus”.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: UNFPA

Comments

Pročitaj još