Maja Fićović: Naš imperativ je odgovorno novinarstvo

Radio Kosovska Mitrovica obeležava 39 godina postojanja i uspešnog rada. Brojni prilozi, zapažene emisije, priznanja i nagrade,aktuelan program i internet portal su ono čime se ovaj medij posle 39 godina rada može pohvaliti. 

Po rečima koordinatorke Radio Kosovske Mitrovice ova godišnjica obeležava se skromno i radno u ovom mediju koji funkcioniše u okviru Mreže Most, ali sa očekivanjem da će naredna jubilarna 40-ta godina rada biti obeležena veoma svečano.

– Ono što je nama važno jeste da uvek budemo na svakom mestu. Da informišemo pravovremeno, objektivno i tačno. Radio Kosovska Mitrovica neguje odgovorno novinarstvo. To je naš imperativ. Kada vam slušaoci veruju i kada su tu, onda nema bojazni da nećemo i dalje ostati na istom kursu, izveštavati, raditi, zabavljati ih dobrom muzikom, obrazovati, edukovati ih kroz razne obrazovne emisije, kulturne emisije. Naravno, nezaobilazan je i politički kontekst zato što smo na takvom prostoru, a u Kosovskoj Mitrovici uvek ima mnogo toga o čemu bismo izveštavali. Bitno je da radimo i da smo u službi naših slušalaca i našeg naroda na KiM 24 sata dnevno – kaže za program Radio Gračanice Maja Fićović.

Fićović naglašava da je ovom radiju veoma važna podrška Mreže Most čiji je deo, kao i direktorke ovog preduzeća Slađane Ivančević, a istovremeno i dobra saradnja sa svim ostalim jedinicama Mreže Most.

Izvor: RTV Gračanica

Foto Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još