• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurtijeva opsesija Vučićem zabrinjavajuća, jasno čemu služi ovakav politički pamflet

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je zabrinjavajuća opsesija kosovskog premijera Aljbina Kurtija predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koga nije propustio da pomene ni u jednom odgovoru novinarima hrvatskog Večernjeg lista, zbog čega je, kaže, jasno čemu služi takav “politički pamflet” koji bi neki rado voleli da predstave kao intervju.

“Sličan se sličnom raduje, pa ne čudi ni najmanje što se Aljbin Kurti identifikuje s međuratnom Hrvatskom i u svojoj politici mržnje traži podršku od onih kojima je jedina politička platforma mržnja prema zvaničnom Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću” naveo je Petković.

Petković dodaje da je Kurtijeva opsesija predsednikom Aleksandrom Vučićem zabrinjavajuća, koga “nije propustio da pomene ni u jednom jedinom odgovoru novinarima hrvatskog uratka”, pa je, kako kaže, jasno čemu služi ovakav politički pamflet, koji bi neki rado voleli da predstave kao intervju.

“Kada se udruže politička inferiornost i neosnovana, ničim potkrepljena, a grandiozna ambicija dobije se udružena kampanja iz Prištine i Zagreba protiv predsednika Vučića i zvaničnog Beograda. To što smo danas lider u regionu po privlačenju stranih investicija, lider po stopi rasta BDP-a pa zato i možemo da opremamo i svoju vojsku i svoju policiju i da pomažemo svom narodu na Kosovu i Metohiji, ima nepodeljenu podršku srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. Sasvim suprotno od podrške koju uživa i na koju se poziva Aljbin Kurti, a koju demantuju rezultati nedavno završenih lokalnih izbora na KiM, na kojima je Kurtijeva politika „reciprociteta“ doživela debakl nezapamćenih razmera” navodi Petković.

On ističe da “mantra” o nekakvom reciprocitetu i međusobnom priznanju može biti poruka na kojoj Kurti jedino može da insistira u stranoj štampi, s obzirom da su ga, kako se navodi, i njegovi građani prozreli, a o neozbiljnosti takvih najava izlišno je i govoriti.

“Nema sumnje da je Kurti u Hrvatskoj naišao na podršku svom opasnom projektu „Velike Albanije“ čiji je jedini cilj destabilizacija regiona i stvaranje opasne jednonacionalne tvorevine nalik na nacističu Nemačku, ili ustašku NDH” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je ranije danas rekao da je zabrinut zbog toga “što Srbija trenutno troši više na vojsku od svih drugih na Zapadnom Balkanu zajedno” i optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da želi “od Kosova da napravi nefunkcionalnu državu”.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još