• Početna>
  • Vesti>

Osmani sa nemačkim poslanicima: Nećemo u regionalne organizacije bez ravnopravnog tretmana

Dijalog sa Srbijom treba da se završi međusobnim priznavanjem, a Kosovo neće postati deo nijedne regionalne organizacije u kojoj nema ravnopravnog tretmana, poručila je kosovska predsednica Vjosa Osmani u razgovoru sa nemačkim poslanicima sa kojima se sastala tokom posete Kanadi, prenosi Kljan Kosova.

Osmani je na marginama Međunarodnog bezbednosnog foruma u ​​Halifaksu razgovarala sa nemačkim poslanicima Jirgenom Hartom, Peterom Bejerom, Štefanom Majerom i Roderikom Kizeveterom, kojima je prenela da je Kosovo konstruktivno u dijalogu sa Srbijom, a govorila je i o širenju ruskog uticaja na Balkanu “u cilju destabilizacije regiona”.

Ona je istakla da su odnosi Kosova sa Nemačkom odlični i da je ta zemlja strateški partner Kosova. Prema njenim rečima, Kosovu je potrebna još veća podrška Nemačke, posebno na evropskom putu, kao i pri apliciranju za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Osmani je ponovila da je Kosovo već ispunilo kriterijume za viznu liberalizaciju i zatražila da EU održi obećanje dato građanima Kosova.

Izvor: Kosovo online / Klan Kosova

Foto: Klan Kosova

Comments

Pročitaj još