• Početna>
  • Vesti>

Preminula još 53 pacijenta, novih 3.086 slučajeva zaraze

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 3.086 osoba od 16.335 testiranih uzorka. Od posledica zaraze preminulo je još 53 ljudi. Na bolničkom lečenju nalazi se 6.314 pacijenata od kojih je 240 na respiratorima.

Epidemijska situacija u Srbiji trenutno je stabilna. Smanjuje se broj novih slučajeva i prvih pregleda, pa i pritisak na bolnice, ali nema opuštanja, poručuju lekari.

I dalje je veliki broj preminulih, više od 50 dnevno. Medicinski deo Kriznog štaba zalaže se za to da se primena kovid propusnica, koje su podstakle vakcinaciju, produži na 24 sata.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Premijerka je rekla da je Srbija pala na 17. mesto u Evropi po broju zaraženih na 100.000 stanovnika. 

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić rekao je za RTS da je od početka pademije kroz tu kliniku prošlo oko 90 kovid pozitivnih pacijenata, a u posledenja tri meseca 40 pacijenata.

U ovom trenutku na lečenju u Tiršovoj su tri kovid pozitivna pacijenta.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 22. novembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. 

Austrija od ponedeljka, 22. novembra, uvodi totalni lokdaun za nevakcinisane, ali i za vakcinisane, a od 1. februara naredne godine i zakonsku obavezu imunizacije.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još