• Početna>
  • Vesti>

UNS: Policija da utvrdi ko je i po čijem nalogu zabranio slobodu kretanja novinarima TV N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja zastrašivanja ekipe TV N1 i traži da policija utvrdi ko je i po čijem nalogu na izlasku iz industrijske zone Zrenjanina, juče automobilom preprečio put automobilu u kom su se nalazili novinarka i snimatelj, zatim ih telefonom iz automobila fotografisao i posle nekoliko minuta omogućio prolaz.

Direktor vesti televizije N1 Igor Božić rekao je UNS-u da su se novinarka Ksenija Pavkov i snimatelj Aleksandar Milanović vraćali posle celodnevnog izveštavanja i da im je put preprečio automobil koji se iznenada pojavio. Vozač je, kako kaže Božić, otvorio prozor i telefonom fotografisao novinarsku ekipu i njihov automobil. Potom je novinarka snimila osobu koja ih je zaustavila. Posle nekoliko minuta i telefonskog razgovora vozač koji je zaustavio ekipu N1, pomerio je svoj automobil i omogućio njihovo dalje kretanje.

Novinarska ekipa nije mogla juče da priđe barakama u kojima su smešteni radnici iz Vijetnama. Iako prethodna dva puta nije bilo smetnji, ovom prilikom ih je u tome onemogućilo privatno obezbeđenje.

Božić je rekao da će N1 nadležnima prijaviti ovaj slučaj i da se radi o zabrani slobode kretanja, jednom u nizu incidenata u poslednjih nedelju dana.

UNS podseća da je u junu ove godine protestovao zbog ometanja snimanja televizijskoj ekipi Njuzmaks adrija, ispred fabrike guma Linglong koja se gradi u okolini Zrenjanina.

UNS očekuje brzu policijsku istragu i pratiće odgovor nadležnih u okviru Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Vladine Radne grupe za bezbednost novinara.

Izvor i foto: UNS

Comments

Pročitaj još