• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Priština neće da razgovara, čeka da nas isprovocira

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Albanci sa KiM neće da razgovaraju o Zajednici srpskih opština i da se Beograd poziva na Briselski sporazum, dok Albanci neće da ga ispune.

On je gostujući na Hepi televiziji, upitao zašto kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da neće da razgovara o ZSO, dok opozicija u Srbiji tvrdi da je to u korist Albanaca.

“Pa zašto neće da razgovara ako je to suprotno našim interesima. Ljudi neće da razgovaraju, ne žele, čekaju ne znam šta, možda da nas isprovociraju. Pričaju samo o agresivnoj politici Srbije, a Kurti je na ceo sever poslao oklopna vozila i naoružane ljude koji su pucali na narod”, rekao je Vučić.

On je kazao da je Kurtijev izgovor za tu akciju bio da se radi o borbi protiv korupcije i podsetio da je isti argument potezao i bivši kosovski predsednik Hašim Tači ne bi li slomio otpor Srba na severu.

“Narod glasa za te ljude, za Srpsku listu, ne zato što su oduševljeni našim kadrovskim rešenjima, već zato što razumeju da bez našeg zajedništva i jedinstva ništa ne mogu”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije potvrdio je sinoć da je dobio zvanični poziv za Samit demokratije koji organizuje predsednik SAD, Džo Bajden.

„Bolje da smo pozvani nego da nismo, a niti bi bila tragedija da nismo, niti bi trebalo da skačemo od sreće što jesmo“.

Komentarišući nezvanične navode o lobiranju pojedinih Amerikanaca za račun Srbije, Vučić je podvukao da je strašna laž da su lobisti Srbije bivši izaslanici SAD za dijalog Ričard Grenel i Metju Palmer, kao i sadašnji Gabrijel Eskobar.

„To je užasno što rade. Svakome ko vodi ovu zemlju je jasno da uništavaju one koji nisu 100 posto protiv nas, a na stranu to što je to strašna laž i pitam se kako ih nije sramota. Njhov jedini cilj je potpuno uništenje Srbije. Svako ko nije protiv nas je odmah lobista“, kazao je Vučić.

Sa druge strane, potvrdio je da Eskobar podržava Srbiju na evropskom putu, ali i regionalnu inicijativu ‘Otvoreni Balkan’.

Izvor: Radio Mitrovica sever, RTS

Foto:Tanjug

Comments

Pročitaj još